Save Romania Animals!

Sunday 26 September 2010

Happy end voor FREYA&JOY

HAPPY END: FREYA & JOY, TWEE ROLDA-HONDJES GEADOPTEERD IN DE UK

DOOR JOHANNE & JAN UIT DE UK

Joy is een ontzettend lief en klein hondje. Alhoewel alles zo nieuw en soms wat beangstigend voor haar is, is ze zó braaf en kruipt ze steeds meer en meer uit haar schulp. Haar vertrouwen groeit elke dag een klein stukje meer… Het is zo bijzonder, van een hondje dat eerst te bang was om uit de auto te stappen en nauwelijks het huis durfde binnen te gaan, is Joy nu veranderd in een hondje dat in huis behoorlijk relaxed is en heerlijk kan genieten van de tuin. Soms nog wel wat nerveus, maar het gaat de goede kant op. Haar eetlust is goed, méér dan goed en eigenlijk doet ze zo’n beetje álles voor eten.



We hebben maar een paar kleine aanvaringen gehad tussen Joy en Freya (het ging allemaal over het eten…), maar geen echt serieuze problemen. Freya heeft inmiddels geleerd om te zitten en geduldig te wachten op haar eten en koekje……. en natuurlijk kende Joy dit allemaal nog niet. Ze leert wel heel erg snel en zit nu ook keurig te wachten op haar ontbijt en diner. Sinds een paar dagen eten ze heel vredig en zonder problemen naast elkaar in de keuken.
Joy geniet van onze wandelingen en heeft inmiddels ook al pootje gebaad in de zee… Ze was helemaal niet bang in tegenstelling tot Freya die sommige dingen in het begin best nog wel wat eng vond. Joy heeft heel veel hulp van Freya gehad natuurlijk. ’s Nachts slaapt ze keurig in de keuken, we horen haar niet en ze is ook helemaal zindelijk… We hebben maar een paar ongelukjes gehad, maar dat kwam door de opwinding en haar blijdschap want haar staartje blijft onophoudelijk kwispelen als ze ons ziet.



Het enige probleem dat we nu hebben is dat Freya met Joy wil spelen en Joy daar helemaal geen zin in heeft. Of dit te maken heeft met het feit dat ze nog niet genoeg zelfvertrouwen heeft of dat ze gewoon geen super speels hondje is, dat moeten we afwachten. Ze heeft ook geen interesse in speeltjes of Freya er nu bij is of niet.



Freya wordt daar soms een beetje gefrustreerd van, ze doet toch zo haar best om met Joy te spelen... Ze bijt Joy dan heel zachtjes in haar poten en haar achterwerk wat natuurlijk weer niet erg begrepen wordt door Joy, die haar vertrouwen met de week ziet groeien. Joy heeft dit al een paar keer duidelijk gemaakt aan Freya die kennelijk een behoorlijk “bord voor de kop heeft” en de hint niet erg begrijpt…Soms duikelt Freya dan ook nogal hardhandig over Joy heen, wat de situatie ook weer niet beter maakt. Het feit dat Freya twee keer zo groot is als Joy maakt dat we soms moeten ingrijpen.
Joy is eigenlijk gewoon een heel vriendelijk hondje met een super goed karakter, ze is vriendelijk voor ons en voor andere honden. We zien haar nu met andere honden spelen, ze is dan heel omstuimig en mal . Wij begrijpen nu eigenlijk pas dat ze buiten díe honden uitzoekt met wie ze wil spelen. Thuis aangewezen zijn op één andere hond is toch anders voor haar…. Ze is trouwens ook een vreselijke “bankhanger”, maar als ze eenmaal heeft besloten te spelen, dán speelt ze ook! Een paar keer per dag heeft ze haar malle momenten en die duren zo ongeveer 5-20minuten en dan crasht ze weer…



We hopen dat alles zich vanzelf oplost als Joy zich wat beter thuis voelt hier.
We houden jullie op de hoogte!
Joan & Ian XX

No comments:

Post a Comment