Save Romania Animals!

Saturday 26 June 2010

Update van Paul (USA) over kleine Dracula

Paul bezocht ROLDA in februari, één van de meest strenge maanden van de winter.
Hij kwam uit Florida en was sprakeloos van de hoeveelheid sneeuw die was gevallen, sommige kennels waren letterlijk ingesneeuwd.
Terwijl hij zich, samen met nog twee vrijwilligers uit de USA in de cottage van het asiel aan het warmen was, zag Paul ineens een klein zwart pluisje met 2 pientere oogjes op de bank liggen. Paul kwam dichterbij en pakte de kleine pup op.
Het kleine diertje “betoverde” Paul direct en al helemaal toen ie zijn vinger dacht aan te vallen….


Paul belde met zijn familie en vertelde hen dat hij binnenkort met een nieuw familielid naar Florida zou vliegen en dat ze “kleine Dracula” heette .
Misschien heeft ze nog wel 1000 andere namen gehad, maar Paul en ik zullen haar altijd als kleine Dracula blijven herinneren.


De pup was achtergelaten bij de toegangspoort van het asiel op één van de koudste dagen in Roemenië, de temperatuur was toen onder -20C (dagtemperatuur).
Zoals zovele pups die hier worden geboren, was ook dít diertje gedoemd te sterven, was het heel erg ziek geworden en/of had een heel akelig leven tegemoet gegaan zonder hoop en zonder toekomst.

De ogen van een hulpeloze hond vertellen over hun tragedie en ik zie ontelbare van die ogen élke dag op de straten van Roemenië.
Sommige dieren hebben het geluk dat ze worden geadopteerd en mogen wonen bij mensen die van ze houden en waar ze veilig kunnen zijn.
Eenmaal aangekomen in een dergelijke geweldige omgeving worden ze de meest geweldige en dankbare honden die u zich maar kunt voorstellen.

Kleine Dracula is een heel gelukkig hondje die een kans heeft gehad op een mooi leven.
Duizenden honden zouden dit zó graag willen maar durven er eigenlijk niet eens van te dromen…
Ze hebben nooit een goede maaltijd gehad, nooit uit schone bakken gedronken, nooit in een heerlijk warme mand geslapen, nooit speeltjes gehad.
Ze zijn zelfs nooit bij hun naam genoemd…
Deze duizenden honden zijn naamloos, worden opgejaagd en door de meeste mensen veracht. Zij worden gezien als een last, een plaag en men wil niet inzien dat dit is ontstaan door hun eigen onkunde en het gebrek aan kennis over de behoeften van de dieren.

De regels voor diertransport naar de USA zijn minder strikt dan die voor Noorwegen of de UK, dit zijn de landen die met betrekking tot import van dieren de meest strenge regels hanteren.
Als ROLDA weten we óók dat miljoenen dieren worden geëuthanaseerd in de US.
Het is dáárom van groot belang dat we de lokale bevolking betrekken in het adopteren van honden en katten uit de asielen bij hen in de buurt.

Wat hebben deze drie verhalen gemeen?
Dát is niet zo moeilijk: elke vrijwilliger die in ROLDA is geweest kan de verleiding niet weerstaan om een hond mee naar huis te nemen.

Want wat kost het nu eigenlijk om een dier gelukkig te maken?
Een rabiës test kost plm 50 euro, een test op leptospirosis en eventuele andere tests kosten plm 24 euro.
Het Europese paspoort, microchip, entingen, reisdocumenten, ontwormen, ontvlooien plm 40 euro en de dieren worden tevens door ons gesteriliseerd/gecastreerd.
De kosten voor de vluchtkennels variëren al naar gelang de grootte van de hond, maar zullen zo rond de 100 euro zijn.

No comments:

Post a Comment