Save Romania Animals!

Saturday 26 June 2010

3 VREEMDELINGEN, 8 HONDEN, 1 VERHAAL

Janet (UK): 6 honden in haar roedel van ROLDA

Janet en haar vriendin Chrissy maakten in de herfst van 2007 een korte trip naar de Carpathische bergen om het berenreservaat in Brasov te bezoeken.
In Roemenië was Janet onmiddellijk geraakt door het aantal zwerfhonden in de stad, op het platteland. Zij zag hoe de meeste van hen een onzeker bestaan hadden onder ellendige omstandigheden.

De eerste hond die ze ontmoette, noemde ze Foxy en hij werd het eerste “lid” van Janet’s Roemeense roedel. Foxy was er heel slecht aan, broodmager en vol teken, hij was bang en uitgehongerd… De twee Engelse dames vroegen ROLDA om hulp om Foxy veilig naar de UK te krijgen.




Eenmaal in de UK aangekomen werd Foxy een hond met zelfvertrouwen en ziet hij er weer prachtig uit. In niets doet hij meer denken aan de hond die hij eens was.



Nadat Janet en Chrissy de shelters van ROLDA hadden bezocht wilden ze méér doen voor de dieren en zijn nu vaste medewerkers geworden. Zij zetten zich in voor de adopties van honden in de UK en zoeken fostergezinnen.
In minder dan twee jaar is Janet de adoptiemoeder geworden van niet minder dan 6 “Rommies”. Ze koestert ze allemaal stuk voor stuk.

Alle honden in het asiel zijn gered van hun zwervend bestaan op straat en krijgen in het asiel van ROLDA goed voedsel en medische hulp.
ROLDA doet ook alle handling met betrekking tot het transport, betaalt de dierenartskosten, zorgt voor kwaliteitsvoer en sterilisatie-/castratie en bij adoptie is de hond tevens geënt, ontwormd, gechipt en heeft hij/zij een Europees paspoort.
ROLDA heeft echter heel dringend behoefte aan metalen benches, plastic transportkennels en verzorgingsproducten zoals borstels, tondeuses, scharen, shampoo etc.

No comments:

Post a Comment