Save Romania Animals!

Monday 8 November 2010

OPEN BRIEF

WIJ BOUWEN AAN EEN BETERE TOEKOMST VOOR DUIZENDEN VAN ONZE DIEREN

Beste vrienden en supporters,

Wij hebben dringend uw hulp nodig.
Voor de totale verbouwing van ons asiel dat 6 jaar lang tot één van de beste asiels in Oost Europa werd gerekend, hebben wij een bedrag van ongeveer E 25.000 nodig om het asiel zodanig te verbouwen dat het tegemoet komt aan de hedendaagse standaardeisen met betrekking tot hygiëne en het basis comfort voor onze geredde dieren (allesbehalve luxueus!).
De dieren voor wie hopelijk een mooie toekomst is weggelegd in landen als Holland, Noorwegen en de UK.



Met uw hulp kunnen we mooie, gezonde honden herplaatsen vanuit ons met hard werken opgebouwde shelter.

Leest u alstublieft nog even door, ik weet dat u om hen geeft.
Helpt u hen daarom, alstublieft!

Volgens de rapporten van buitenlandse vrijwilligers, bezoekers en in het bijzonder van specialisten die ons shelter bezochten in de afgelopen 6 jaar (2004 – 2010) heeft ROLDA mogelijk het beste asiel in Oost Europa.

Het is niet alleen een plek waar wij de honden simpelweg in kennels houden, maar het is een plaats waar honden worden beoordeeld en gesocialiseerd (indien zij een moeilijk karakter hebben) om vervolgens zoveel mogelijk uitgeadopteerd te worden.

Onze pogingen zijn er altijd op gericht om voor het geredde dier een omgeving te creëren waarin het zich prettig en op zijn gemak voelt. Waar voor het dier wordt gezorgd tot het zijn of haar eigen plekje heeft gevonden.

Dit betekent dat wij employees hebben met grote kennis van zaken.
Zij houden de kennels en het uitloopterrein goed schoon, leren de honden aan de riem lopen, socialiseren angstige, onwennige honden tot prima huisdieren.
Het betekent ook dat wij de dieren het hele jaar goede huisvesting moeten bieden.
Dit is extra lastig omdat het Roemeense klimaat extreem koude winters en heel erg hete zomers kent.
Meer vergelijkbaar met de extreme temperaturen zoals in de US, midden en westen van Canada, dan met de temperaturen in andere delen van Europa.



In het kleine ROLDA asiel zijn 3 uitloopterreinen en in totaal 35 kennels.
Elke kennel heeft een binnenhok (1m x 1.5m), één of twee plastic manden elk met een warme deken om de honden te beschermen tegen de kou en een buitenren waar de bakken staan met water en voer.
Er is ook voldoende ruimte (3x1.5m) voor de behoeftes van de honden en de kennels worden elke dag zorgvuldig gespoeld en gedesinfecteerd.

De kennels zijn van hout gemaakt omdat dit voor ons destijds het voordeligste materiaal was én materiaal waarmee wij zelf konden bouwen.
Maar we hebben in de loop der tijd ervaren dat hout niet het beste materiaal is voor het onderbrengen van honden. Los van de weersinvloeden, is het hout niet goed bestand tegen het kauwen en de urine van de honden en het is daarom lastig te desinfecteren.
Bovendien moet het regelmatig geverfd worden wat weer giftig is voor de honden.



De laatste inspectie door een buitenlandse vrijwilliger én mijn eigen ervaring heeft mij doen inzien dat er hoognodig moet worden gerenoveerd omdat de houten structuur heel erg achteruit is gegaan en veel te wensen overlaat.
Het dak is al erg beschadigd door het gewicht van de hoeveelheid sneeuw van de strenge winter van vorig jaar en sommige van de tegels op de vloer zijn gebroken en dringend aan vervanging toe.

Onze belangrijkste prioriteit is het geven van een gezonde en schone leefomgeving voor de honden. We hebben nu het punt bereikt dat wij het niet meer alleen kunnen, ondanks de goede bedoelingen en de vakbekwaamheid van onze employees. We moeten geld inzamelen om een nieuwe accommodatie te bouwen van moderne en betere materialen. Dit in het belang en voor de gezondheid van onze dieren.



De totale kosten voor de renovatie van 35 kennels in het kleine asiel bedragen 25.000Euro (34.500 USD).

Iedere keer weer waren wij in staat om grote vorderingen te maken en toekomstgericht te kunnen blijven denken, dat alles door úw grootmoedigheid.
Alleen door úw hulp hebben wij duizenden dieren kunnen redden, steriliseren en uitadopteren.

Ik weet dat het een heel erg moeilijke tijd is voor iedereen, maar ik weet óók dat iedere keer als wij écht een beroep moeten doen op onze supporters wij ook kunnen rekenen op hun begrip en betrokkenheid.
Om deze reden durven wij u dan ook dít keer weer om uw hulp te vragen, hoe klein of hoe groot uw donatie ook is, alle beetjes helpen om ons uiteindelijke doel te bereiken.

With respect and friendship,

Dana Costin
President&volunteer
ROLDA & Romanian League in Defense of Animals,Inc.

__________________________________________________________
© Respect every life! Spay/neuter your pet!

For updates about ROLDA activity, please visit regularly ROLDA’s website: www.rolda.org If you want to unsubscribe, please contact us with "unsubscribe" word.

ROLDA Foundation
Feroviarilor Street 16, Bl.C2, ap.18, 800563 Galati, Romania
Mobile: 004 0748 903 612, email: rolda@care2.com, www.rolda.org

No comments:

Post a Comment